2017. augusztus 24. csütörtök - Bertalan napja van - holnap Lajos, Patrícia napja lesz.

Irmi tanitoneni

Bemutatkozásul röviden:

Goda Sándorné, Irma vagyok

tanítványaim  Irmi néninek szólítanak.

20 éve dolgozom ebben az iskolában,

a tanítást csodálatos hivatásnak tartom.

Örömmel várom a jövő évi kicsi elsősöket!

 

Kedves Szülők!

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!”- ezzel a bibliai idézettel indítom Hozzátok szóló levelemet. Ugyan, nem ismerjük még egymást, mégis, talán megengeditek, hogy én is (mint leendő elsős tanító néni) kicsit úgy szóljak Felétek, felnőttekhez, mint ahogy Jézus szól hozzánk- közvetlen, szeretetteljes hangnemben.
A kisgyermekben olthatatlan a kíváncsiság minden új iránt, és olthatatlan szomjat érez mindezek megismerésére. Engedjétek hát Ti is, hogy eljöjjenek gyermekeitek hozzánk, a mi iskolánkba, és betekintést nyerhessenek- Veletek együtt,- mitől is vagyunk mi mások! Persze, itt is sokat kell tanulni, és van rengeteg szakkör, program meg kirándulás, és TEHETSÉGPONT vagyunk, meg hamarosan ÖKO-ISKOLA is leszünk. Ez mind nagyon hasznos, jó és értékes! Ráadásul: a mai világban nagyon sok szülő számára kiemelkedően fontos, hogy minél több külön órára járjon a gyermeke, mert „ez kell az élethez!” Csak ez?
És gyermekeink számára vajon mi a fontos? Mitől lesznek ők kiegyensúlyozottak és boldogok, mitől érzik magukat biztonságban kicsiként és nagyként egyaránt? A válasz: a hitben való nevelés, mert az igazi kincs, a legnagyobb érték az, amit Jézus közvetít felénk: az odafigyelő, gondoskodó szeretet. Ebben az iskolában senki nem vész csak úgy bele a tömegbe, senki sem „csak egy, a sok közül”. Itt mindenki szerethető, mindenkinek figyelemmel kísérjük a saját kis életét és értékeljük a saját személyiségét. Itt mindenki egyformán fontos! De csak a következetesség és szigorúság az, ami biztonságos korlátokat nyújt gyermekeinknek ebben a rohanó és egyre veszélyesebb világban! Csak így nevelhetjük őket az életre! De, ha hibáznak, vétenek- akár csak mi, felnőttek, - mindig ott a lehetőség, hogy ezeket jóvá tegyék. Mi, pedagógusok pedig ebben is segítünk nekik: a jó szó, a megbocsátás ugyanolyan fontos, mint a szigor és a következetesség. És mi erre is figyelünk, mert mi értük, a gyermekekért vagyunk!
Ezért hát kedves Szülők, ha úgy gondoljátok, Ti is valami többet szeretnétek, valami mást, mint az általánosságban megszokott és reklámozott „értékek”: Engedjétek hozzánk jönni a gyermekeket!

Tisztelettel és szeretettel: Godáné Irma


Kriszti tanitoneni DSCN0804

 

Susánszkiné Szugyiczki Krisztina vagyok.

Öt éve tanítok a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában német nyelvet, emellett napközis nevelőként dolgozom.
Az idegen nyelv tanítása második osztályban kezdődik, sok dallal, verssel, játékkal, mozgásos feladatokkal.
Célom, hogy jókedvűen, örömmel sajátítsák el a nyelv alapjait, megszeressék azt.

Nagy örömmel és izgalommal várom a leendő első osztályosokat és azon leszek, hogy az óvodából az iskolába történő átmenetet megkönnyítsem a számukra, hogy bátran és örömmel eligazodjanak az iskola világában. Az első évek benyomásai rendkívül fontosak, meghatározhatják a gyermek iskolához, tanuláshoz való viszonyát. Ezért törekszem dicsérettel, pozitív megerősítéssel és sok játékkal ösztönözni a gyerekeket a jobb eredmény elérésére. A tudás mellet fontos, hogy érezzék a szeretetet, az elfogadást és ezt ők is tovább tudják adni.

Törekszem az önálló tanulás, a felelősségtudat kialakítására, ami megteremti az alapot a későbbi évek eredményességéhez.