2018. október 15. hétfő - Teréz napja van - holnap Gál napja lesz.

Pedagógiai hitvallásom Szent Ágoston szavai:
„Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz lobbantani másokban.”

Drienyovszki Palne Erika tanitoneni

Kedves Szülők!

Engedjék meg, hogy néhány sorban bemutatkozzam, hiszen nyilván tudni akarják, kire bízzák 4 évre legféltettebb kincsüket.
Drienyovszki Pálné Erika vagyok. Az iskola alapítása óta dolgozom a Savioban, a 25. tanévet kezdem a leendő 1. osztállyal.
Minden iskolakezdés izgalommal teli mind a gyermekek, mind a szülők, mind a tanító néni számára. Vajon milyen lesz az iskola? Jól fogja ott érezni magát a kisfiam/kislányom? Hogy zajlik majd a beilleszkedés?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy családias, szeretetteljes iskolában taníthatok, ahol fontos a keresztény értékrend és a tudás. Arra törekszem, hogy minden kisgyermek szívesen és örömmel jöjjön iskolába, mindenki felfedezze, hogy ő is tehetséges valamiben, és minél több alkalmazható tudás birtokába jusson. Együtt lépünk majd be a betűk csodálatos világába! Óráimra jellemző a játékosság és a következetesség. Gyakran használom az interaktív táblát, mert ez színesebbé és izgalmassá teszi a tanulnivalót.
Az én lángomat igyekszem átadni tanítványaimnak, hiszem, hogy „A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.” (Plutarkhosz)
Pedagógiai munkámban fontosnak tartom az ismeretek és a keresztény értékrend átadását, a gyermekek személyiségének formálásában pedig Egerszegi Ferenc szép gondolatát követem:

„Együtt menni! Ez tán a legszebb benne,
 El nem engedni azt a csöpp kezet.
 Vezetni végig a vágyott végtelenbe,
 Hogy ember legyen, ha megérkezett.”


 Kovacsne Uhrin Edit tanitoneni

Kedves Édesanya, Édesapa!

Kovácsné Uhrin Edit vagyok. 18 éve tanítok ebben az iskolában.

Isten egyik legnagyobb ajándéka a gyermek.

Mint szülők láthatták gyermekük első mosolyát, első lépéseit, hallották első szavait.
Most viszont egy örömteli, de mégis nehéz döntés előtt állnak. Iskolát, de legfőképpen tanító nénit, esetleg tanító bácsit kell választaniuk, aki felé hittel, szeretettel, de a legfontosabb, hogy bizalommal fordulhatnak.
Hivatásom révén részesévé váltam és válhatok azon pillanatok egyikének, amikor a gyermekkel kéz a kézben átlépjük a tudás küszöbét, láthatom, hogy az évek múlásával a kezdeti bizonytalan lépések hogyan is válnak egyre magabiztosabbá és hogyan is engedik el azt a kezet, ami a kezdetekben biztonságot, melegséget nyújtott számukra.

Mi is az én feladatom?!

Vallom, hogy Isten minden egyes gyermek szívében, lelkében, értelmében elrejtett egy felfedezésre váró ajándékot. Ezt az ajándékot, a gyermekek legszeretettebb eszközével, a játékkal tudjuk a felszínre hozni, majd tovább gazdagítani és a megfelelő irányba terelni. A játék az, amivel a legjobban lehet a gyerekeket motiválni, kreativitásukat kibontakoztatni, érdeklődésüket felkelteni, fenntartani és még sorolhatnám tovább.
Ennek tudatában választottam a játékot tanításom egyik alappillérének, ami a hittel, a szeretettel és a bizalommal szoros egységet alkot.