2021. október 22. péntek - Előd napja van - holnap KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi napja lesz.


Beiskolázási tudnivalók:

Nincs körzethatárunk, a katolikus iskolába azon családok gyermekeit várjuk, akik egyetértenek iskolánk oktatási és nevelési elveivel.
Leendő első osztályunkat Goda Sándorné és Susánszkiné Szugyiczki Krisztina tanító nénik fogják tanítani, nagyfelmenő rendszerben, vagyis négy évig, ami biztosítja az egységes oktatási és nevelési elvek alkalmazását, biztonságot teremtve gyereknek és szülőnek. FONTOS!

A járványhelyzet miatt Suliváró foglalkozásokat most nem tudunk tartani.
Tájékozódjanak iskolánkról a honlapon.
Szeretettel hívjuk és várjuk iskolánkba a békéscsabai és környező településen élő családok gyermekeit.

Nyílt tanítási napot egyelőre nem tudunk tartani.
Kérjük megértésüket.

Iskolánk iránt érdeklődhet személyesen (Békéscsaba, Szarvasi út 31., 8.00 és 16.00 óra között), telefonon (66/323 524, 20/220 92 23), a honlapon (www.saviokatolikusiskola.hu), e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), a nyílt napon és a játszóházi foglalkozásokon.


Erősségeink:

Családias légkör: összetartó közösség, a gyermek biztonságban érzi magát, hatékonyabb és könnyebb a kapcsolattartás, az egymásra figyelés, így eredményesebb lesz a személyiségfejlődés is.
Színvonalas oktatás: a kor elvárásainak megfelelő tudás átadása, a korszerű oktatási módszerek alkalmazása, megőrizve hagyományos értékeinket is, a gyermekek korához és egyéni képességeikhez igazítva a „Mit?, Mikor? és Hogyan?”  tanítsunk.
Keresztény értékrend szerinti nevelés: Isten, család, haza, munka szeretete, becsületes, tisztességes, sikeres, elégedett, boldog felnőtté válás segítése.
Szép környezet: a XXI. századnak megfelelő, kulturált, szép, felszerelt osztálytermek, kiszolgálóhelyiségek, minden igényt kielégítő tornaterem, gyönyörű, tágas, játszótérrel és sportpályával rendelkező udvar, kívül-belül felújított épület, új csoportszobák.
Akkreditált Tehetségpont vagyunk: különös figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, ennek eredményeként tanulóink sikeresen vesznek részt különböző tanulmányi, művészeti és sport versenyeken. Kiváló továbbtanulási mutatóink vannak.
Ökoiskola címet viseljük: környezettudatos nevelés megvalósítása, változatos programok révén.
Korszerű, innovatív iskola: minden osztályban van interaktív táblánk, a szaktantermeink, szertáraink, sporteszközeink segítik az oktató munka hatékonyságát. Új módszerekkel és eszközökkel gazdagodtunk (sakkpalota bevezetése, LEGO eszközökkel támogatott szövegértés fejlesztése) továbbképzéseken vettünk és veszünk részt.
Egyházi fenntartás: a Szeged-Csanádi Egyházmegye, mint fenntartó finanszírozási stratégiájával biztosítja az iskola zökkenőmentes működését, gondoskodik fejlesztéséről a jó körülmények megteremtéséről.


Mit tudunk nyújtani a nyolc év alatt?

Zeneiskolai képzés az iskolánkban: nem kell a gyermekeket elvinni a zeneiskolába, hanem a tanár jön hozzájuk a zeneiskolából. Párhuzamosan kézműves foglalkozások vannak, szintén az iskolában.
Néptánc oktatás heti 1 órában, testnevelés óra helyett, alsó tagozaton.
Nyelvoktatás (angol és német) már 2. osztálytól, felső tagozaton akár heti 5 órában, elvezetve a diákokat a sikeres nyelvvizsgához.
Középiskolai felvételi előkészítő magyar és matematika tantárgyakból. Diákjaink jól vizsgáznak a felvételiken és a középiskolákban könnyen boldogulnak, alapos a tudásuk, megállják helyüket.
Sportolási lehetőségek: kézilabda, úszás, foci, vívás, tájfutás.
Gazdag szakkörkínálat, tehetséggondozás: szinte minden tantárgyból (matematika, fizika, angol, informatika, magyar nyelv és irodalom), művészetekből (külön alsós és felsős rajz, énekkar, ügyes kezek, drámapedagógia, társastánc), gépírás, keresztrejtvényfejtő.
Változatos szabadidő foglakozások: van színház-, bábszínház- és hangversenybérletünk, sokat és sok helyre kirándulunk, táborozunk télen és nyáron, megtartjuk ünnepeinket (egyháziakat és világiakat), családi- és gyermeknapokat, bálokat, koncerteket, előadásokat szervezünk.
Sikeres pályázataink révén igen gazdag programokat tudunk megvalósítani (pl. minden osztály ingyen megy osztálykirándulásra).
Jól felkészült, stabil, lelkiismeretes, innovatív nevelőtestület, akik következetes, szigorú, korlátokat és szabályokat is megfogalmazó, de szeretetteljes, odafigyelő, empatikus, segítőkész hivatástudattal oktatják és nevelik a rájuk bízott gyermekeket, szüleik legdrágább kincsét.


ISKOLABUSZ

Saját busszal és sofőrrel szállítjuk a gyermekeket reggel iskolába, délután haza a város minden részéből, Jaminától a Lencsési lakótelepig. A busz segítség egyéb rendezvényekre való eljutásra is.