2024. június 20. csütörtök - Rafael napja van - holnap Alajos, Leila napja lesz.

SAVIO TehetsegpontLOGO Tehetsegpont ISKOLANKA Magyar Géniusz hálózat csomópontjai a Tehetségpontok. Tehetségpontok alapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken.
Az alapfeladat a tehetségek felfedezése, azonosítása, a tanácsadás, a pályaorientáció, a lehetőségek, az információk személyre szabott megmutatása a tehetséges fiataloknak.

Iskolánk 2013. november 22. óta tagja ennek a hálózatnak. Tehetségpontunk hatóköre intézményi szintű. Így Békéscsabán kívül még öt településen tudjuk végezni a tehetségsegítő munkát. Kapcsolatban állunk a Szeged-Csanádi Egyházmegye valamennyi óvodájával és általános iskolájával, a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskolával, a Napsugár Bábszínházzal, a Meseházzal, a helyi pedagógiai szakszolgálatok tehetségfejlesztési szakértőivel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi szervezetével, a Vöröskereszttel és Karitásszal, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézettel.

Intézményünk Pedagógiai programjával összhangban tervezzük és valósítjuk meg a Savio Tehetségpont programjait, például az egyházi év jeles napjai, időszakjai köré épülő témanapok (adventi gyertyagyújtások, betlehemezés/pásztorjáték, nagyböjt, passiójáték, pünkösd), hitéleti programok, az év jeles napjai köré épülő hagyományőrző projektek, témanapok, kórus szervezése, fellépések az intézményi és települési rendezvényeken, részvétel az országos, regionális és egyházmegyei levelezős versenyeken több tantárgyból, házi pályázatok, versenyek (versírás, vers-és prózamondás, helyesírás, rajz, kézműves), múzeumi foglalkozások, színház- és bábszínház látogatás, művészeti csoportok, szakkörök, kézműves portékák készítése a jótékonysági vásárokra, kiállítás rendezése az elkészült munkákból, matematika, fizika és kémia, sakk szakkör, angol, helyesírás és gépírás szakkör, sportfoglalkozások, néptánc órák, bábjáték, színjáték osztály és iskola szinten. Tehetség tanácsadást a pedagógiai szakszolgálat tehetségfejlesztési szakértőjével egyeztetve nyújtunk az érintett gyermekek és családjuk részére.