2023. június 5. hétfő - Fatime napja van - holnap Norbert, Cintia napja lesz.


Kedves Gyerekek!

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket a diákönkormányzat eddig elvégzett munkájáról és a második félévre tervezett programokról.

 • Szeptemberben megalakult a DÖK. Az első gyűlésünkön megbeszéltük, hogy milyen programokat szeretnénk szervezni ebben a tanévben. Nézzük, miket sikerült eddig megvalósítanunk, és mi az, ami még előttünk áll.
 • Szeptember utolsó hetében, az állatok világnapjához kapcsolódva gyűjtést szerveztünk a Csabai Állatmenhely számára. Az összegyűlt adományokat október 4-én, az állatok világnapján kivittük a menhelyre és átadtuk az állatok gondozóinak. Nagyon örültek a rengeteg felajánlásnak. Köszönjük szépen nektek és szüleiteknek is!
 • A következő nagy feladat a Csibeavató megtervezése és előkészítése volt. Izgalmas játékokkal készültünk, melyek elvégzését követően jelképesen is befogadtuk őket, a kiscsibéket, az iskola meleg fészket adó közösségébe. Reméljük, hogy az elsősök is élvezték ezt a közösen eltöltött délutánt. Úgy láttuk, hogy nagyon örültek az apró ajándékoknak is.
 • Október végén tartottuk az iskolai papírgyűjtést, amire nagyon sok papírt hoztatok. Idén mindenki meg lett jutalmazva, aki ezzel is támogatta iskolánkat, programjainkat.
 • Novemberben Márton napi Liba diszkót szerveztünk a felsősöknek, amire idén rengetegen eljöttünk és nagyon jól éreztük magunkat.
 • Szintén novemberben megpakoltuk az iskolabuszt az elmúlt évek során összegyűlt rengeteg kupakkal és elvittük egy békéscsabai beteg kisfiú, Levente anyukájának. Ők a kupakokért pénzt kapnak, amit Levente gyógykezelésére tudnak fordítani. Az anyuka nagyon hálás volt a segítségért, facebook posztjában is megemlítette iskolánkat.
 • Rögtön a következő héten tudomásunkra jutott, hogy egy szintén békéscsabai kislány leukémiás lett és az ő kezelésére is gyűjtik a kupakokat, ezért újult erővel fogtunk hozzá ismét a kupakgyűjtésnek. Az összegyűlt kupakokat most, a nagyböjtben szeretnénk elvinni nekik, ezért ha van még otthon műanyag kupakotok, ne tartogassátok sokáig, hanem hozzátok be az iskolába és tegyétek az ebédlő felőli kijáratnál a két ajtó közé. Bandi bácsi hátraviszi a helyére.
 • Adventben segítettük a Békéscsabai Karitász Csoport Angyalbatyu gyűjtését. Köszönjük, hogy elhoztátok a már megunt játékaitokat, hogy segítsenek eljuttatni olyan gyerekekhez, ahol még jobban örülnek nekik.
 • A Karácsonyi vásár idén kiemelkedően jól sikerült. Köszönjük, hogy ilyen sok szép dolgot készítettetek az osztályotokkal és külön köszönjük azoknak az anyukáknak, akik további termékek felajánlásával hozzájárultak a vásár sikeréhez. Nem utolsó sorban köszönjük nektek és szüleiteknek, hogy a sok portékát megvásároltátok.
 • Karácsony előtt ismét felállítottuk nektek a karácsonyi üzenőfalat. Köszönjük a sok-sok jókívánságot, a szépen megfogalmazott gondolataitokat, apró rajzokat, idézeteket. Nagy öröm volt olvasgatni.
 • A karácsonyi üzenőládába dobott rengeteg üzenet postázását alig győztük a címzetteknek átadni, olyan sokat küldtetek. Öröm volt látni az arcotokat, mikor átadtunk egy-egy személyes jókívánságot, amit a barátaitoktól, osztálytársaitoktól kaptatok.
 • Decemberben megérkezett iskolánkba az olajgyűjtő kuka, ahova a háztartásban összegyűlt, használt olajat lehet behozni. Az otthon elhasznált sütőolajat egyszerűen csak vissza kell önteni abba az edénybe, amiben vásároltátok, kupakkal lezárni és behozni az iskolaudvaron lévő sárga olajgyűjtőbe. Ez azért nagyon fontos, mert az olaj veszélyes hulladék, nem szabad kiönteni és a rendes kukába se dobhatjuk. Így viszont el fogják szállítani, megtisztítják és újrahasznosítják, mi pedig pénzt kapunk érte, amivel szintén az iskolai programokat tudjuk színesíteni.
 • Most azt tervezzük, hogy a nagyböjtben elmegyünk a menhelyes kutyusokat megsétáltatni. Szeretnénk egy kis adományt is vinni nekik, amit osztályonként fogunk összegyűjteni és mi, DÖK tagok fogjuk az osztály nevében kivinni nekik.
 • Április 28-án, pénteken délután ismét megszervezzük az iskolai papírgyűjtést. Reméljük, hogy mindenki gyűjti már otthon a sok-sok papírt. Kérjétek el a nagyszüleitektől, rokonaitoktól, szomszédoktól is! Ekkor lehet majd leadni az addig szorgosan gyűjtögetett elemeket is. Legyetek ti a legszorgosabbak, hiszen most is megjutalmazzuk azokat, akik a legtöbb papírt és elemet hozzák! A befolyt összegből pedig iskolai rendezvényeinket tudjuk színesíteni.
 • Június 14-én gyermeknap lesz iskolánkban, de ez majd számunkra is meglepetés lesz. Izgatottan várjuk.
 • Az utolsó tanítási napon egy vidám, bolondos Fészekhagyóval búcsúztatjuk a ballagó nyolcadikosokat. Gyertek, nézzétek meg, hogyan sikerül megviccelnünk őket, és nevessünk egy jót a tanév utolsó napján!

Reméljük, ebben a félévben is sikerül érdekes, és egyben értékes programokat szervezni Nektek. Gyertek el minél többen, élvezzük együtt a diákélet örömeit!

Köszönjük a figyelmeteket!