2020. október 29. csütörtök - Nárcisz napja van - holnap Alfonz napja lesz.

NEK banner altalanos negyzetes 300x250px ROL

SAVIO Tehetsegpont

okoiskola logo

hatartalanul logo 300px

SAVIO HIRDETES 300x300px Ado 1sz ROL

SAVIO HIRDETES 300x200px 112 es europai segelyhivo ROLKedves Szülők!

A mai nappal egy új időszak kezdődik az életünkben, melyre nem igazán tudtunk felkészülni.
Reméljük és hiszünk abban, hogy mindannyian sok-sok türelemmel, fegyelemmel, gyerekeink, családunk érdekében, összefogva, Isten segítségével túl leszünk ezen is.
Ígérem, hogy folyamatosan tájékoztatni fogom Önöket az újabb és újabb tudnivalókról. A kapcsolattartás csatornája a honlapunk (www.saviokatolikusiskola.hu) és az e-mail. Ne várjanak tőlünk más csatornákon információkat. Köszönjük a megértésüket.

Összefoglalva szeretném Önöket tájékoztatni:

 1. A digitális oktatás módszerét a mai napon a nevelőtestület megbeszélte, a megvalósítása, kialakítása folyamatban van. Terveink szerint rendszergazdánk ma és holnap elérhetővé is teszi a pedagógusok és a diákok számára is.
 2. A mai és a holnapi nap feladata legyen minden családban a napi- és hetirend kialakítása. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink hasznosan töltsék napjaikat. Kérjük a szülőket, hogy vegyék figyelembe a tanulók életritmusát. Meg vannak szokva a délelőtti 45 perces órákkal és a 15 perces szünetekkel. Lehetőleg otthon is legyen ez így. Az alsósoknak legalább 2x45, a felsősöknek 3x45 perces tanulást javaslunk. Délután az alsósok még egy órát, a felsősök két órát gyakoroljanak.
  Iktassanak be délelőttre és délutánra is minimum egy-egy félóra mozgást, lehetőleg a szabadban. A testnevelő tanárnő is fog majd küldeni ajánlásokat.
  Foglalkozzanak az ének-zenével, rajzzal, technikával, hittannal is. E tantárgyakból is kapnak útmutatást a gyerekek/szülők.
  Legyenek közös programok: társasozás, kerékpározás, séta, egy-egy korosztálynak megfelelő film megnézése, utána megbeszélés stb. De tevékenykedjenek a gyermekek a konyhában, a kertben is. Most (sajnos) van idő ilyen dolgokra is. Kapjanak feladatokat! Olvassanak sokat, a kicsikkel együtt, a nagyok egyedül! Arra kérjük Önöket, hogy ne engedjék gyermekeiket egész nap a számítógépes játékokkal játszani, a TV előtt bambulni, a telefont nyomkodni! Töltsék napjaikat értelmesen, hasznosan!
  Semmiképpen ne menjenek közösségbe! „Ne bandázzanak a gyerekek!” Most nem a közösségi életnek van itt az ideje.
  Valamikor, valamilyen formában majd számot kell adniuk a tanultakról is.
 3. A héten az információ még csak egy irányba árad: pedagógus → diák/szülő. A következő héttől bevezetjük a „digitális osztálytermet”, amikor majd lesz lehetőség kérdezni, beszélgetni is. Erről részletes leírást fognak majd kapni.
 4. Ha van olyan család, akiknek nincs semmilyen digitális eszköze és nem tudja elérni a pedagógusok által küldött tananyagot, legyenek szívesek értesítsék az iskolát telefonon. Számukra kinyomtatjuk és valamilyen módon eljuttatjuk a tananyagot.
 5. Többen kérdezték az étkeztetést. A Gyermekélelmezés már ma sem szállított az iskolákba. Az Önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy folyamatban van a kialakítása. Amint tudunk valamit, azonnal feltesszük a honlapra.
 6. Mellékelem a pedagógusok e-mail címét. Kérem, hogy keddig minden tanuló/szülő írjon/jelentkezzen be az osztályfőnöknél, hogy legyen egy címtárunk, amelyben minden tanuló/szülő elérhetősége szerepel. (Van olyan osztályfőnök, aki már összegyűjtötte, értelemszerűen, rájuk ez nem vonatkozik)

Békéscsaba, 2020. 03. 16.

Caimacan Klára
igazgató