2020. március 31. kedd - Árpád napja van - holnap napja lesz.
Az iskolánk új arca
2016.
Október 6-i megemlékezés
2016.
Tanévnyitó értekezlet Kamuton
2016.
Október 23-i kiállítás megnyitó
2016.
Október 6-i megemlékezés
2016.
Az iskolánk új arca
2016.
A zene világnapja
2016.
Október 23-i kiállítás megnyitó
2016.
Csibeavató
2016.
Október 23-i kiállítás megnyitó
2016.
Csibeavató
2016.
A zene világnapja
2016.
A pénzügyi tudatosság délutánja
2016.
Tanévnyitó értekezlet Kamuton
2016.
Az iskolánk udvara
2016.
A pénzügyi tudatosság délutánja
2016.
Október 23-i kiállítás megnyitó
2016.
Október 23-i kiállítás megnyitó
2016.

Képgaléria

 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25

Facebook Likebox Slidersavio tehetsegpont logo

okoiskola logo

Határtalanul

Ajánlja fel adójának az 1%-t
az iskolánkat támogató
IV. Károly Alapítványnak!

Adószáma:
18376335-1-04

Mindenkinek hálás szívvel
köszönjük támogatását!

Kedves Szülők!

A mai nappal egy új időszak kezdődik az életünkben, melyre nem igazán tudtunk felkészülni.
Reméljük és hiszünk abban, hogy mindannyian sok-sok türelemmel, fegyelemmel, gyerekeink, családunk érdekében, összefogva, Isten segítségével túl leszünk ezen is.
Ígérem, hogy folyamatosan tájékoztatni fogom Önöket az újabb és újabb tudnivalókról. A kapcsolattartás csatornája a honlapunk (www.saviokatolikusiskola.hu) és az e-mail. Ne várjanak tőlünk más csatornákon információkat. Köszönjük a megértésüket.

Összefoglalva szeretném Önöket tájékoztatni:

 1. A digitális oktatás módszerét a mai napon a nevelőtestület megbeszélte, a megvalósítása, kialakítása folyamatban van. Terveink szerint rendszergazdánk ma és holnap elérhetővé is teszi a pedagógusok és a diákok számára is.
 2. A mai és a holnapi nap feladata legyen minden családban a napi- és hetirend kialakítása. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink hasznosan töltsék napjaikat. Kérjük a szülőket, hogy vegyék figyelembe a tanulók életritmusát. Meg vannak szokva a délelőtti 45 perces órákkal és a 15 perces szünetekkel. Lehetőleg otthon is legyen ez így. Az alsósoknak legalább 2x45, a felsősöknek 3x45 perces tanulást javaslunk. Délután az alsósok még egy órát, a felsősök két órát gyakoroljanak.
  Iktassanak be délelőttre és délutánra is minimum egy-egy félóra mozgást, lehetőleg a szabadban. A testnevelő tanárnő is fog majd küldeni ajánlásokat.
  Foglalkozzanak az ének-zenével, rajzzal, technikával, hittannal is. E tantárgyakból is kapnak útmutatást a gyerekek/szülők.
  Legyenek közös programok: társasozás, kerékpározás, séta, egy-egy korosztálynak megfelelő film megnézése, utána megbeszélés stb. De tevékenykedjenek a gyermekek a konyhában, a kertben is. Most (sajnos) van idő ilyen dolgokra is. Kapjanak feladatokat! Olvassanak sokat, a kicsikkel együtt, a nagyok egyedül! Arra kérjük Önöket, hogy ne engedjék gyermekeiket egész nap a számítógépes játékokkal játszani, a TV előtt bambulni, a telefont nyomkodni! Töltsék napjaikat értelmesen, hasznosan!
  Semmiképpen ne menjenek közösségbe! „Ne bandázzanak a gyerekek!” Most nem a közösségi életnek van itt az ideje.
  Valamikor, valamilyen formában majd számot kell adniuk a tanultakról is.
 3. A héten az információ még csak egy irányba árad: pedagógus → diák/szülő. A következő héttől bevezetjük a „digitális osztálytermet”, amikor majd lesz lehetőség kérdezni, beszélgetni is. Erről részletes leírást fognak majd kapni.
 4. Ha van olyan család, akiknek nincs semmilyen digitális eszköze és nem tudja elérni a pedagógusok által küldött tananyagot, legyenek szívesek értesítsék az iskolát telefonon. Számukra kinyomtatjuk és valamilyen módon eljuttatjuk a tananyagot.
 5. Többen kérdezték az étkeztetést. A Gyermekélelmezés már ma sem szállított az iskolákba. Az Önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy folyamatban van a kialakítása. Amint tudunk valamit, azonnal feltesszük a honlapra.
 6. Mellékelem a pedagógusok e-mail címét. Kérem, hogy keddig minden tanuló/szülő írjon/jelentkezzen be az osztályfőnöknél, hogy legyen egy címtárunk, amelyben minden tanuló/szülő elérhetősége szerepel. (Van olyan osztályfőnök, aki már összegyűjtötte, értelemszerűen, rájuk ez nem vonatkozik)

Békéscsaba, 2020. 03. 16.

Caimacan Klára
igazgató