2023. június 5. hétfő - Fatime napja van - holnap Norbert, Cintia napja lesz.

Interreg hirdetes ROHU OPT

SAVIO Tehetsegpont

hatartalanul logo 300px

okoiskola logo

SAVIO HIRDETES 300x300px Ado 1sz ROL

SAVIO HIRDETES 300x200px 112 es europai segelyhivo ROLAnyak napi unnepsegen Magyar Voroskereszt 2023 05 25

2023. május 25-én a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete anyák napi ünnepséget szervezett. Iskolánk kilenc diákja verssel, énekkel, hangszeres játékkal szerzett örömet a megjelent édesanyáknak, nagymamáknak, dédmamáknak.

XXVI Simonyi Zsigmond Karpat medencei helyesirasi verseny 20230522 00

2023. május 20-án rendezték meg Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karán a Kárpát-medencei döntőt, melyen iskolánkat VASAS ATTILA 7. osztályos tanuló képviselte. 6 ország mintegy 200 felső tagozatos, magyar diákja mérte össze helyesírási tudását korcsoportonként.
Attila az előkelő 10. helyet szerezte meg, melyet oklevéllel és ajándékokkal jutalmaztak.
Szeretettel gratulálunk a nagyszerű eredményéhez!

Felkészítő tanár: Ancsinné Francziszky Klára

Ofoldeaki zarandoklat 20230524 00

GALÉRIA

Május 20-án Óföldeákon voltunk iskolánk tanulóival. Mi is csatlakoztunk ahhoz a zarándoklathoz, amit 6 éve szervezett meg Serfőző Levente atya.
Gyönyörű időnk volt! Az iskolai kisbusszal indultunk és Földeákon találkoztunk a többi zarándokkal. Innen gyalogosan mentünk az óföldeáki 14. századi műemléktemplomhoz. Valamikor erődtemplom volt, ma a körülötte lévő árok és a kunhalomra épített, fallal körülvett épület mutatja a régmúlt emlékét. A gyaloglás nem volt megterhelő, mert lassú tempóban haladtunk. Közben imát mondtunk és énekeltünk. Jókedvűen, mosolyogva, kicsit fáradtan érkeztünk meg.
Először mindenki bement a templomba. Nagyon szépen felújított, a szentélyben faragott szárnyasoltárral. Itt rövid ima volt, majd kimentünk a szabadba, a templom előtti hatalmas füves területre. A helyszínen a gyerekeket kézműves és ügyességi foglalkozások várták. Volt jótékonysági zsíroskenyér vásárlás és büfé is, ahol üdítőt, kávét árultak. Lehetett vásárolni kegytárgyakat, hűtőmágnest, könyveket és egyebeket. Mindenki letelepedett a saját plédjére vagy padokra. Ott fogyasztottuk el az általunk hozott szendvicseket. Mindenki eltöltötte az időt játékkal, beszélgetéssel, imával, énekléssel. A Jelenlét nevű zenekar szolgáltatta a zenét és a jó hangulatot.
A program szentmisével zárult, ami 15.30-kor kezdődött. A misén Kardos Mihály atya mondta a szentbeszédet. Nagyon megható volt és szívhez szóló. A mise végén egy közös fénykép is készült az összes résztvevővel. Ezután összepakoltunk és lélekben, élményekben feltöltődve utaztunk haza.

Gy. Erika néni

Elsoaldozas 2023 05 00

GALÉRIA

A békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban a mai napon 43 gyermek járult először az Oltáriszentség elé. Az elsőáldozás fontos állomás a fiatalok életében, hiszen először találkoznak az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. A hét szentségből kettőt is megkaptak ezen a hétvégén a gyerekek, hiszen az elsőáldozás előtt először vettek részt szentgyónáson is. Iskolánkból a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolából 19-en elsőáldoztak. Kívánom mindannyiuknak, hogy maradjanak meg azon az úton, amit elkezdtek és a szentségi Jézussal maradjon meg továbbra is a kapcsolatuk!

Lázár Emese

Csanadapacai korus vendegszereplese 20230427 00

GALÉRIA

Iskolánkban 2023.május 16-án vendégszerepelt a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda kórusa. Az énekkar lelkesen adta elő W.A. Mozart: Pajtás örvendj c. dalát, Még azt mondják nem illik..., Ég a város, ég a ház is... c. kánonokat, The Tokens: The Lion sleeps tonight -ot, Selmeczi György: Millenniumi ódájának részletét és egy mutogatós karizmatikus dalt.
Gitáros gyermekek kísérték őket, akik egy éve játszanak ezen a hangszeren. Köszönöm az énekkar nevében a sok tapsot, a szívélyes vendégfogadást, a barátkozásban eltöltött délutánt és a sok kedves, mosolygós gyermekarcot!

Lázár Emese

Az idei tanévben is meghirdette a Karolina Iskola a Szeged-Csanádi Egyházmegyével közös hittan versenyét „Halld meg a Teremtés hangját!” címmel.
Kétfordulós versenyre hívták a hittanosokat.

Az első fordulóban Iskolánkat képviselték:

4. osztály - Földi Karolina, Kovács Jázmin, Szabó Kevin Dávid és Szász Krisztina Anna
5. osztály - Paucsik Tamás, Szafián Nikolett, Szász Mária és Tóth Bence Adrián
6. osztály - Laczkó Patrik, Fehér Johanna, Krajcsó Enikő Déva és Zsákai Boróka

A második forduló, egyben a döntő eredményei:

4. osztály - Földi Karolina, Kovács Jázmin, Szász Krisztina Anna 4. helyezett
5. osztály - Szász Mária, Tóth Bence Adrián 3. helyezett
6. osztály - Laczkó Patrik, Fehér Johanna, Krajcsó Enikő Déva, Zsákai Boróka 2. helyezett

Felkészítő tanár: Fülekiné Szpisják Julianna

Anyak Napi hangverseny 20230416 00

GALÉRIA

Május 5-én a családi nap keretében tartottuk meg évadzáró anyák napi hangversenyünket a Savio Gitáregyüttes valamint iskolánk énekkara közreműködésével. A koncerten elsőként a gitáregyüttes szerepelt három műsorszámmal. Az együttes tagjai: Medovarszki János tanár úr, Molnár Abigél, Paucsik Norbert, Szőke Richárd és Tóth Dominik. A gitáregyüttes felkészítő tanára: Varga Zsolt tanár úr.

A műsor második részében iskolánk énekkara szerepelt Sulyok Gizella híres zeneszerzők műveire írt versadaptációival. A műsorban szólót énekelt: Molnár Tamara, Laurinyecz Letti, Szász Mária, Molnár Abigél, Fehér Eszter, Nagy Larissza és Földi Karolina. Az énekkart a tanári zenekar kísérte, melynek tagjai:

 • Fábiánné Laczó Mária tanárnő – zongora
 • Hamza Lenke tanárnő – nagybőgő
 • Lázár Emese tanárnő – gitár
 • Medovarszki János tanár úr – gitár
 • Szák Kocsis Péter tanár úr – hegedű
 • Vasas Attiláné tanárnő – hegedű

A gyermekkórus felkészítői: Braunné Fodor Zsuzsanna tanárnő és Szák Kocsis Péter tanár úr.

A műsorban Laczkó Patrik konferált, valamint Petőfi Sándor Füstbement terv című versével köszöntötte az édesanyákat.

TIT megyei tortenelemverseny DONTO 20230510 00

GALÉRIA

TIT megyei történelemverseny DÖNTŐ 2023. eredményei:

 • 6. osztály Paucsik Norbert 8. helyezett
 • 7. osztály Vida Milán 1. helyezett
                   Vasas Attila 3. helyezett
 • 8. osztály Sonnenfeld Krisztofer 4. helyezett
                   Vasas Márk 9. helyezett

Felkészítő tanáruk Braunné Fodor Zsuzsanna

26 Simonyi Zsigmond Karpat medencei helyesirasi verseny 2 20230508 00

GALÉRIA

2023. április 28-án rendezték meg a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2. megyei fordulóját. Iskolánkat Csipai Laura Eszter, Hrabovszki András, Omiljak Barnabás 5. osztályos, Kliment Olivér 6. osztályos, Dankó Gréta, Vasas Attila 7. osztályos és Fischer Kinga Krisztina 8. osztályos tanuló képviselte. A Kárpát-medence legjobb 4600 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon ebben a fordulóban.

Békés vármegyében a következő, iskolánkat érintő dobogós helyek születtek:

 • Hrabovszki András 5. osztály III. helyezett
 • Vasas Attila 7. osztály II. helyezett
 • Fischer Kinga Krisztina 8. osztály III. helyezett

Felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára

Szeretettel gratulálunk a sikerekhez!

44 Varosi Gyermekrajz Kiallitas 20230429 00

GALÉRIA

Április 29-én, szombaton volt a 44. Városi Gyermekrajz Kiállítás megnyitója és a díjkiosztó ünnepség. Közel 500 alkotás közül választott a zsűri.
Iskolánkból Kocsubán Petra 6. osztályos és Imre Léna 5. osztályos tanulók munkáját díjazásban részesítették.

Felkészítő tanáruk Gyurján Erika.

Gratulálunk!

40 Jozsef Attila varosi versmondo verseny 20230424

GALÉRIA

2023. április 24-én rendezték meg a Lencsési Általános Iskolában a 40. József Attila városi versmondó versenyt. Ezen a jubileumi rendezvényen iskolánkat a következő tanulók képviselték:

 • Balogh Amira 2. osztály (Felkészítő: Goda Sándorné)
 • Horváth Zalán 2. osztály (Felkészítő: Goda Sándorné)
 • Sári Áron 5. osztály (Felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára)
 • Ferkovics Mónika Melissza 8. osztály (Felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára)
 • Fischer Kinga Krisztina 8. osztály (Felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára)

Mindegyik tanulónk szívvel és lélekkel szavalta el a versét, remekül helyt álltak az erős mezőnyben. A lelkiismeretes készülés dobogós helyeket is hozott a gyerekeknek:

 • Horváth Zalán az 1. korcsoportban 1. helyezést ért el Petőfi Sándor: Szeget szeggel című versével.
 • Fischer Kinga Krisztina a 4. korcsoportban 3. helyezést tudhatott magáénak. Választott költeménye: Petőfi Sándor: A csillagos ég.

Ancsinné Klári néni és Irmi néni