2024. február 25. vasárnap - Mátyás napja van - holnap Géza napja lesz.

Interreg hirdetes ROHU OPT

SAVIO Tehetsegpont

BANNER Hatartalanul Bethlen Gabor Alapk Megvalosult

okoiskola logo

SAVIO HIRDETES 300x300px Ado 1sz ROL

SAVIO HIRDETES 300x200px 112 es europai segelyhivo ROLNemet Angol verseny 2024


A 7. osztályos tanulók közül három-három diák a Hebe Kft. által szervezett országos projektversenyen (Junior A2) vett részt.
Angol nyelvből Földi Rita, Domokos Anna és Nyerges Milán 16. helyezést értek el.

Felkészítő tanár: Fábiánné Laczó Mária

Német nyelvből Csertán Luca, Király Rebeka és Kocsubán Petra 7. helyezést értek el.

Felkészítő tanár: Palotás Enikő

Gratulálunk!

PLAKAT Nyilt Nap SAVIO Kat Isk 2024 02 12 ROL

Iskolamise 2024 02 18

Balazsaldas 2024

GALÉRIA

Iskolánkban Antal atya és Ottó atya minden tanulót és az iskola munkatársait is balázsáldásban részesítette. Az áldás szövege: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására őrizzen meg téged Isten a torokbajtól és minden más bajtól. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.”

Katolikus Farsangi Bal plakat 2024 01 30

Face2face plakat 2024 01 30

Sulivaro 20240115 0

GALÉRIA

Január 13-án tartottuk második Suliváró foglalkozásunkat. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek, hogy megismerjék iskolánkat és együtt kalandozzanak velünk a Savioban. Reméljük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát! Szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket a következő alkalommal, február 24-én, szombaton 8.00-11.00 óráig a NYÍLT NAPRA.

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy az iskolai étkezés fogyasztó által fizetendő térítési díja 2024. 02. 01. naptól az alábbiak szerint változik.

3x ÉTKEZÉS (tízórai, ebéd, uzsonna) Teljes térítéssel: bruttó 1173.-Ft /nap /fő
Menza ÉTKEZÉS (ebéd) teljes térítéssel: bruttó 724.-Ft /nap /fő

Az esetleges év közbeni étkezési térítési díj változásáról, a szabályozásnak megfelelően, 30 nappal megelőzően tájékoztatjuk a kedves szülőket.
Kérem, kísérjék figyelemmel hirdetéseinket, fórumainkat!

Békéscsaba, 2023. december 12.

Bódiné Bazsó Tünde Ilona s.k.
igazgató

Elsos tanitok 2024 bemutatkozasa

Kedves Szülők, Érdeklődők! Tisztelt Látogatóink!

Tunde koszonto kep

Szeretettel köszöntöm Önöket iskolánk honlapján! Engedjék meg, hogy röviden bemutassam az intézményünket.

1994-ben a békéscsabai katolikus hívek szorgalmazták, hogy újra induljon el a katolikus oktatás a megyeszékhelyen. Akkor közösen álmodtunk egy iskolát magunknak. Nem teljesen olyat, mint a többi városi intézmény, hanem olyat, amelybe beköltözik Jézus Krisztus szeretete. Azóta is olyan légkörben neveljük a ránk bízott gyermekeket, melynek alapja a szeretet, az empátia, a törődés és az egymásra épülő odafigyelés.

A kezdeti, 7 évfolyamos, kis létszámú iskola mára igencsak megváltozott: a békéscsabai székhelyintézmény mellett szerte a megyében még 5 általános iskola és 4 óvoda mondhatja magáról azt, hogy a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda nagy családjának a tagja. Telekgerendáson, Kamuton, Gerendáson, Nagybánhegyesen és Végegyházán is átszövi a mindennapi oktató-nevelő munkát a katolikus hitünk szeretetteljes légköre.

Az iskola történetének több mint 2 évtizede alatt látványos változás történt a tanulók létszámának alakulásában is. Az első tanévben 78 diák, mára pedig 610 iskolás és óvodás alkotja a gyermek- és tanulóközösségünket.

Tudjuk, a szülők számára elengedhetetlenül fontos, hogy milyen pedagógiai környezetben, milyen nevelők keze alatt válik emberré gyermekük.

Pedagógiai tevékenységünk célja a szilárd alapokon álló, biztos tudás megszerzése, mely a keresztény értékekkel átszőve, azokra épülve alakítja tanítványaink személyiségét. Segítünk megismertetni a ránk bízott gyerekekkel a lehetőségeiket, igyekszünk felkelteni érdeklődésüket a szép, az igazi érték iránt, sőt megtanítjuk, hogyan kell csapatban dolgozni, a problémát megoldani, a nehézségeken átlendülni. Tudatosítjuk bennük, hogy valódi eredményt elérni csak komoly munkával lehet.

Jól képzett, elkötelezett pedagógusaink vannak, akik a nevelés-oktatás kérdéseiben határozott állásponttal rendelkeznek, tartós és használható alapértékeket közvetítenek a gyermekek felé. Valljuk, hogy következetes nevelés csak együttműködéssel lehetséges. Eredményt akkor tudunk elérni, ha a szülői házzal összefogásban dolgozhatunk.
A tanulás, a diákok tehetségének, képességeinek és adottságainak kibontakoztatása, ismeretük széleskörű bővítése, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda elhivatott pedagógusközösségének igazi missziója. Jó csapat vagyunk, hiszen Krisztus szeretete gyűjtött egybe minket.

Kedves jelenlegi és leendő Szülők!

Nagy gondot fordítunk arra, hogy az iskola értékei, nevelési rendszere, mindennapjai széles körben ismertté váljanak. Ennek érdekében szeretettel várjuk Önöket nyílt napjainkon, illetve az iskolába készülő gyermekeknek rendezett Suliváró foglalkozásokon.

Gyűjtsenek minél több információt rólunk itt, a honlapunkon, illetve a Facebook oldalunkon keresztül is! Kívánom, hogy hasznos és érdekes perceket töltsenek el a böngészéssel, és gyakran látogassanak vissza hozzánk! Ha nem kapnak választ a felmerülő kérdéseikre, hívjanak bátran bennünket! Az iskolaválasztás bizalmi kérdés. Hálásak vagyunk, hogy megtisztelnek bizalmukkal. Köszönjük, hogy jelenlegi tanítványaink végett minket választottak! Köszönjük, ha óvodás gyermekek szüleiként majd minket választanak!

Bódiné Bazsó Tünde
intézményvezető

Az Önök érdekeit figyelembe véve és az iskola zavartalan működése érdekében az étkezés lemondása ebben a tanévben az alábbiak szerint változik:

  • Étkezés lemondása csak a gazdasági iroda 20/612-1564-es telefonszámán történhet, melyre reggel 8 órától van lehetőség.
  • Amint eddig is, ha a lemondás az adott napon 9 óráig megtörténik, akkor már másnaptól nincs étkezése a tanulónak.
  • Elfordulhat, hogy Önök csak délután érik el a gyermekorvost, vagy csupán egy nappal későbbi időponttól tudják lemondani az étkezést, de kérjük, ezt feltétlenül mielőbb jelezzék!!!  Hiányzást minden esetben kérjük jelezni az osztályfőnöknek is.
  • A 2 napot meghaladó étkezési lemondás nélküli hiányzást követően a tanuló ételrendelése az intézmény részéről automatikusan megszűnik. Újbóli ételrendelés csak abban az esetben történik, amennyiben a szülő telefonon egyértelműen tájékoztatja a gazdasági irodát - megelőző nap 9.00 óráig – hogy gyermeke meggyógyult, visszatér az iskolába, ezért másnaptól kérik számára az étkezést. Amennyiben a szülő ezt elmulasztja, a gyermek aznapi étkeztetését nem tudjuk biztosítani!
  • Ez minden tanulóra vonatkozik, függetlenül az étkezés fajtájától, vagy a kedvezmények igénybevételétől.