2022. október 7. péntek - Amália napja van - holnap Koppány napja lesz.

Interreg hirdetes ROHU OPT

SAVIO Tehetsegpont

hatartalanul logo 300px

okoiskola logo

SAVIO HIRDETES 300x300px Ado 1sz ROL

SAVIO HIRDETES 300x200px 112 es europai segelyhivo ROLTanevnyito 2022

Hala es koszonet CKlari OPT

Csipet csapat 150dpi OPT

IskolaiMenza tajekoztatas arvaltozasrol BCS

PALYAZAT Hangtechnikai eszk besz kozoss programokhoz

 

Erika tanitoneni 2021 OPT ROL


 Edit tanitoneni 2021 OPT ROL

 

A tanszerlista minden osztály számára elérhető PDF formátumban a következő linkeken:

1. osztály

2. osztály

3. osztály

4. osztály

5. osztály

6. osztály

7. osztály

8. osztály

 

Irmi tanitoneni 2020 OPT ROL

 

Goda Sándorné, Irma vagyok – tanítványaim Irmi néninek szólítanak.
25 éve dolgozom a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában.
A tanítást csodálatos hivatásnak tartom.

Kedves Szülők!

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!”- ezzel a bibliai idézettel indítom Hozzátok szóló levelemet. Meglehet, nem ismerjük még egymást, mégis, talán megengeditek, ha ebben a levélben (mint leendő elsős tanító néni) kicsit úgy szólok Felétek, felnőttekhez, mint ahogy Jézus szól hozzánk - közvetlen, szeretetteljes hangnemben.

A kisgyermekben olthatatlan a kíváncsiság minden új iránt, és olthatatlan szomjat érez a világ megismerésére. Engedjétek hát Ti is, hogy eljöjjenek gyermekeitek hozzánk, a mi iskolánkba, és betekintést nyerhessenek - Veletek együtt - mitől is vagyunk mi mások! Most a koronavírus miatt ugyan nem tudunk személyesen találkozni, de remélhetőleg, a 2021-es esztendő elején már lehetővé válik, hogy megismerjük egymást itt, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola falain belül.

Persze, nálunk is sokat kell tanulni, és van rengeteg szakkör, program meg kirándulás, mint más iskolákban (amikor éppen nincs járvány); és ezek mellett még TEHETSÉGPONT és ÖKO-ISKOLA vagyunk. Ez mind nagyon hasznos, jó és értékes! Ráadásul: a mai világban nagyon sok szülő számára kiemelkedően fontos, hogy minél több külön órára járjon a gyermeke, mert „ez kell az élethez!” De vajon, csak ez?

És a gyermeki lélek számára mi az igazán fontos? Mitől lesznek ők kiegyensúlyozottak és boldogok, mitől érzik magukat biztonságban kicsiként és nagyként egyaránt? A válasz: a hitben való nevelés - mert az igazi kincs, a legnagyobb érték az, amit Jézus közvetít felénk: az odafigyelő, gondoskodó szeretet. Ebben az iskolában senki nem vész csak úgy bele a tömegbe, senki sem „csak egy, a sok közül”. Itt mindenki szerethető, mindenkinek figyelemmel kísérjük a saját kis életét és értékeljük a saját személyiségét. Itt mindenki egyformán fontos! De csak a következetesség és szigorúság az, ami biztonságos korlátokat nyújt gyermekeinknek ebben a rohanó és egyre veszélyesebb világban! Csak így nevelhetjük őket az életre! Ha hibáznak, vétenek - akár csak mi, felnőttek - mindig ott a lehetőség, hogy ezeket jóvá tegyék. Mi, pedagógusok pedig ebben is segítünk nekik: a jó szó, a megbocsátás ugyanolyan fontos, mint a szigor és a következetesség. És mi erre is figyelünk, mert mi Értük, a Gyermekekért vagyunk!

Ezért hát kedves Szülők, ha úgy gondoljátok, Ti is valami többet szeretnétek, valami mást, mint az általánosságban megszokott és reklámozott „értékek”: Engedjétek hozzánk jönni a gyermekeket!

Tisztelettel és szeretettel: Irmi néni

 


 

Kriszti tanitoneni 2020 OPT ROL

 

Susánszkiné Szugyiczki Krisztina vagyok. Tíz éve tanítok a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában német nyelvet, környezetismeret, rajz, technika, és ének-zene tantárgyakat, emellett napközis nevelőként dolgozom.

Iskolánkban az idegen nyelv tanítása második osztályban kezdődik, sok dallal, verssel, játékkal, mozgásos feladatokkal.

Célom, hogy jókedvűen, örömmel sajátítsák el a nyelv alapjait, megszeressék azt.

Nagy örömmel és izgalommal várom a leendő első osztályosokat és azon leszek, hogy az óvodából az iskolába történő átmenetet megkönnyítsem a számukra, hogy bátran és örömmel eligazodjanak az iskola világában. Az első évek benyomásai rendkívül fontosak, meghatározhatják a gyermek iskolához, tanuláshoz való viszonyát. Ezért törekszem dicsérettel, pozitív megerősítéssel és sok játékkal ösztönözni a gyerekeket a jobb eredmény elérésére. A tudás mellet fontos, hogy érezzék a szeretetet, az elfogadást és ezt ők is tovább tudják adni.
Törekszem az önálló tanulás, a felelősségtudat kialakítására, ami megteremti az alapot a későbbi évek eredményességéhez.

ROHU 281 HU OPT  Interreg Palyazat 2021 07 30 opt

 

KÉPGALÉRIA

Dia1 OPT

Dia2 OPT

Dia3 OPT

Dia4 OPT

Dia5 OPT

Dia6 OPT

Dia7 OPT

Dia8 OPT

Dia9 OPT

Dia10 OPT


 Interreg Kozos tevekenysegek HUN 001Interreg Kozos tevekenysegek HUN 002

A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTHETŐ PDF FORMÁTUMBAN ITT