2024. június 20. csütörtök - Rafael napja van - holnap Alajos, Leila napja lesz.

Interreg hirdetes ROHU OPT

SAVIO Tehetsegpont

BANNER Hatartalanul Bethlen Gabor Alapk Megvalosult

okoiskola logo

SAVIO HIRDETES 300x300px Ado 1sz ROL

SAVIO HIRDETES 300x200px 112 es europai segelyhivo ROLOfoldeaki zarandoklat 20230524 00

GALÉRIA

Május 20-án Óföldeákon voltunk iskolánk tanulóival. Mi is csatlakoztunk ahhoz a zarándoklathoz, amit 6 éve szervezett meg Serfőző Levente atya.
Gyönyörű időnk volt! Az iskolai kisbusszal indultunk és Földeákon találkoztunk a többi zarándokkal. Innen gyalogosan mentünk az óföldeáki 14. századi műemléktemplomhoz. Valamikor erődtemplom volt, ma a körülötte lévő árok és a kunhalomra épített, fallal körülvett épület mutatja a régmúlt emlékét. A gyaloglás nem volt megterhelő, mert lassú tempóban haladtunk. Közben imát mondtunk és énekeltünk. Jókedvűen, mosolyogva, kicsit fáradtan érkeztünk meg.
Először mindenki bement a templomba. Nagyon szépen felújított, a szentélyben faragott szárnyasoltárral. Itt rövid ima volt, majd kimentünk a szabadba, a templom előtti hatalmas füves területre. A helyszínen a gyerekeket kézműves és ügyességi foglalkozások várták. Volt jótékonysági zsíroskenyér vásárlás és büfé is, ahol üdítőt, kávét árultak. Lehetett vásárolni kegytárgyakat, hűtőmágnest, könyveket és egyebeket. Mindenki letelepedett a saját plédjére vagy padokra. Ott fogyasztottuk el az általunk hozott szendvicseket. Mindenki eltöltötte az időt játékkal, beszélgetéssel, imával, énekléssel. A Jelenlét nevű zenekar szolgáltatta a zenét és a jó hangulatot.
A program szentmisével zárult, ami 15.30-kor kezdődött. A misén Kardos Mihály atya mondta a szentbeszédet. Nagyon megható volt és szívhez szóló. A mise végén egy közös fénykép is készült az összes résztvevővel. Ezután összepakoltunk és lélekben, élményekben feltöltődve utaztunk haza.

Gy. Erika néni