2023. február 7. kedd - Tódor, Rómeó napja van - holnap Aranka napja lesz.


Kedves Gyerekek! Kedves Szülők! Kedves Kollégák!

   Talán mindannyian hallottak arról, hogy 2020-ban Magyarországon lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyre már megkezdődtek az előkészületek. A kongresszus szimbóluma Ozsvári Csaba ötvösművész Missziós keresztje lett, amelyet Ferenc pápa is megáldott. Ez az értékes, művészi díszítéssel ellátott kereszt, amelyen magyar szentek és boldogok ereklyéi találhatók, 14 helyszínre érkezik az országban, szentmiséket, imaórákat, szentségimádásokat, hittanos programokat szerveznek a köszöntésére.

   Békéscsabára, vagyis hozzánk 2019. április 5-én, pénteken érkezik, és 7-én, hétfőn adjuk át a következő közösségnek. Ezért templomunkban a nagyböjti lelkigyakorlat most hétvégén lesz megtartva Tete Remis indiai missziós atya vezetésével. A szentmisék este 6 órakor kezdődnek, illetve vasárnap a szokott rend szerint. Kivételesen most szombaton délelőtt 10.45-től is lesz szentmise, amelyet egyházmegyénk nyugalmazott püspöke, Ft. Gyulay Endre mutat be. Előtte 10 órakor kezdődik az előadása, azt is érdemes meghallgatni. Hétfőn 18.45-től, azaz az esti szentmise után Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja mondja el megtérésének történetét és hitvallását az érdeklődőknek. Nagyon érdemes lesz jönni!

A missziós kereszt érkezése olyan nagy esemény, hogy a hitünk szerint a kenyér és bor színében köztünk lakó Jézus, az Oltáriszentég és a kereszt tiszteletére most egész napos szentségimádás lesz a templomban. A szentségimádás célja Jézussal való barátság, kapcsolat elmélyítése, a hálaadás. Az imádság folyamatosságát egyházközségünk közösségei, és a környező városok, falvak hívei biztosítják, a vállalt rend szerint. A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda szentségimádási órája vasárnap a 10-es szentmise után, azaz 11 és 12 óra között lesz. Kérjük, legyenek szívesek eljönni a szentmisére és maradjanak ott a szentségimádáson! Az imaórát kifejezetten a gyermekek számára állítottuk össze, az ő rövidebb áhítatuk és ezt követően a felnőttek, szülők, pedagógusok imádságaival telik meg az egy óra.

   A mi szívünkben ott lesz az egész iskola. Egykori és jelenlegi diákjait, szüleiket, dolgozóinkat, jótevőinket, nehézségeinket és jövőnket Jézus elé visszük. Jöjjenek, szerezzünk jelenlétünkkel, figyelmünkkel, az időnkkel Jézusnak és egymásnak meglepetést és örömöt. Mutassuk meg szeretetünket és elkötelezettségünket! Jó szívvel várunk mindenkit!

Békéscsaba, 2019. április 3.

Szeretettel: A Nevelőtestület