2024. május 18. szombat - Erik, Alexandra napja van - holnap Ivó, Milán napja lesz.


DIGITÁLIS TANTEREM
A táblázatban látható linkre kattintva lehet belépni (a kurzort fölé tartva várni kell, amíg megjelenik a link).
Használati útmutató elérhető ITT.

OSZTÁLYFŐNÖK

TANTÁRGYAK:

Életvitel és gyakorlat
Ének-zene
Hittan - katolikus
Hittan - evangélikus
Környezetismeret
Magyar irodalom (Olvasás)
Magyar nyelvtan (Írás)
Matematika
Testnevelés és sport
Vizuális kultúra (Rajz)

DIGITÁLIS TANTEREM
A táblázatban látható linkre kattintva lehet belépni (a kurzort fölé tartva várni kell, amíg megjelenik a link).
Használati útmutató elérhető ITT.

OSZTÁLYFŐNÖK

TANTÁRGYAK:

Angol nyelv
Életvitel és gyakorlat
Ének-zene
Hittan - katolikus
Hittan - evangélikus
Környezetismeret
Magyar irodalom (Olvasás)
Magyar nyelvtan
Matematika
Német nyelv
Testnevelés és sport
Vizuális kultúra (Rajz)

Irmi tanitoneni 2020 OPT ROL

 

Goda Sándorné, Irma vagyok – tanítványaim Irmi néninek szólítanak.
25 éve dolgozom a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában.
A tanítást csodálatos hivatásnak tartom.

Kedves Szülők!

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!”- ezzel a bibliai idézettel indítom Hozzátok szóló levelemet. Meglehet, nem ismerjük még egymást, mégis, talán megengeditek, ha ebben a levélben (mint leendő elsős tanító néni) kicsit úgy szólok Felétek, felnőttekhez, mint ahogy Jézus szól hozzánk - közvetlen, szeretetteljes hangnemben.

A kisgyermekben olthatatlan a kíváncsiság minden új iránt, és olthatatlan szomjat érez a világ megismerésére. Engedjétek hát Ti is, hogy eljöjjenek gyermekeitek hozzánk, a mi iskolánkba, és betekintést nyerhessenek - Veletek együtt - mitől is vagyunk mi mások! Most a koronavírus miatt ugyan nem tudunk személyesen találkozni, de remélhetőleg, a 2021-es esztendő elején már lehetővé válik, hogy megismerjük egymást itt, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola falain belül.

Persze, nálunk is sokat kell tanulni, és van rengeteg szakkör, program meg kirándulás, mint más iskolákban (amikor éppen nincs járvány); és ezek mellett még TEHETSÉGPONT és ÖKO-ISKOLA vagyunk. Ez mind nagyon hasznos, jó és értékes! Ráadásul: a mai világban nagyon sok szülő számára kiemelkedően fontos, hogy minél több külön órára járjon a gyermeke, mert „ez kell az élethez!” De vajon, csak ez?

És a gyermeki lélek számára mi az igazán fontos? Mitől lesznek ők kiegyensúlyozottak és boldogok, mitől érzik magukat biztonságban kicsiként és nagyként egyaránt? A válasz: a hitben való nevelés - mert az igazi kincs, a legnagyobb érték az, amit Jézus közvetít felénk: az odafigyelő, gondoskodó szeretet. Ebben az iskolában senki nem vész csak úgy bele a tömegbe, senki sem „csak egy, a sok közül”. Itt mindenki szerethető, mindenkinek figyelemmel kísérjük a saját kis életét és értékeljük a saját személyiségét. Itt mindenki egyformán fontos! De csak a következetesség és szigorúság az, ami biztonságos korlátokat nyújt gyermekeinknek ebben a rohanó és egyre veszélyesebb világban! Csak így nevelhetjük őket az életre! Ha hibáznak, vétenek - akár csak mi, felnőttek - mindig ott a lehetőség, hogy ezeket jóvá tegyék. Mi, pedagógusok pedig ebben is segítünk nekik: a jó szó, a megbocsátás ugyanolyan fontos, mint a szigor és a következetesség. És mi erre is figyelünk, mert mi Értük, a Gyermekekért vagyunk!

Ezért hát kedves Szülők, ha úgy gondoljátok, Ti is valami többet szeretnétek, valami mást, mint az általánosságban megszokott és reklámozott „értékek”: Engedjétek hozzánk jönni a gyermekeket!

Tisztelettel és szeretettel: Irmi néni

 


 

Kriszti tanitoneni 2020 OPT ROL

 

Susánszkiné Szugyiczki Krisztina vagyok. Tíz éve tanítok a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában német nyelvet, környezetismeret, rajz, technika, és ének-zene tantárgyakat, emellett napközis nevelőként dolgozom.

Iskolánkban az idegen nyelv tanítása második osztályban kezdődik, sok dallal, verssel, játékkal, mozgásos feladatokkal.

Célom, hogy jókedvűen, örömmel sajátítsák el a nyelv alapjait, megszeressék azt.

Nagy örömmel és izgalommal várom a leendő első osztályosokat és azon leszek, hogy az óvodából az iskolába történő átmenetet megkönnyítsem a számukra, hogy bátran és örömmel eligazodjanak az iskola világában. Az első évek benyomásai rendkívül fontosak, meghatározhatják a gyermek iskolához, tanuláshoz való viszonyát. Ezért törekszem dicsérettel, pozitív megerősítéssel és sok játékkal ösztönözni a gyerekeket a jobb eredmény elérésére. A tudás mellet fontos, hogy érezzék a szeretetet, az elfogadást és ezt ők is tovább tudják adni.
Törekszem az önálló tanulás, a felelősségtudat kialakítására, ami megteremti az alapot a későbbi évek eredményességéhez.